מתכונים לפסח

מה תבשלו השנה לכבוד פסח? ובכן, למרות שאחד הדברים המהנים ביותר בערב החג זה לאכול את המאכלים המסורתיים שעוברים במשפחה מדור לדור, אין ספק שמעט גיוון יוכל לעזור, ולכן ריכזנו בעבורכם כמה מתכונים נהדרים ופשוטים לערב החג.

סלטים טעימים ופשוטים להכנה

מנות ראשונות או תוספות

קניידלך – המנה הקלאסית לפסח

מצרכים: 3 בצלים, 350 גרם קמח מצה, 10 ביצים, חצי כוס שמן, חצי ליטר מים ותבלינים לפי הטעם.

ההכנה היא פשוטה. ראשית יש לקצוץ את הבצל ולטגן אותו עד לריכוך והזהבה. לאחר מכן, מעבירים את הבצל לקערה ומוסיפים את כל המצרכים שצוינו מעלה. מערבבים היטב עד לקבלת בצק. מהבצק מכינים כדורים, ואותם מכניסים לתוך סיר מרק (אפשר מרק עוף, מרק טבעוני וכו’), לפחות ל20 דקות.

פשטידת ירקות כשרה לפסח

הפשטידה יכולה להיות מוגשת כמנה עיקרית, מנה ראשונה או כתוספת. מה שבטוח, היא טעימה במיוחד, ומתאימה גם לילדים וגם למבוגרים.

מצרכים: ירקות שאוהבים (פטריות, גזר, בצל וכו’), 3 כפות שמן זית, 3 מצות (אותן יש לפורר היטב), שום קצוץ לפי הטעם (רצוי לא יותר מ3 שיניים), 6 ביצים ותבלינים בהתאם לטעמכם האישי.

תחילה מבשלים או מטגנים את הירקות (תלוי באיזה ירקות בחרתם). אפשר גם לאדות את הירקות בתנור עד לריכוך. כעת, העבירו את הירקות לקערה, והוסיפו את יתר המצרכים על מנת לקבל תערובת לפשטידה. לאחר מכן, יש לשמן תבנית, ולהעביר את התערובת אל התבנית. חממו מראש תנור ל180 מעלות, והכניסו את התבנית לתנור לחצי שעה או עד להזהבה.

 

יש לא מעט מתכונים מעולים לפסח, ובין אם תבחרו להכין מאכלים פשוטים או מורכבים – אין ספק שהשולחן שלכם יהיה מפואר ועשיר בטעמים מגוונים.

חג שמח, ובתיאבון!