מה תבשלו השנה לכבוד פסח? ובכן, למרות שאחד הדברים המהנים ביותר בערב החג זה לאכול את המאכלים המסורתיים שעוברים במשפחה מדור לדור, אין ספק שמעט גיוון יוכל לעזור, ולכן ריכזנו בעבורכם כמה מתכונים נהדרים ופשוטים לערב החג.
סלטים טעימים ופשוטים להכנה
- סלט בטטה ועדשים – סלט מעולה לפסח, וגם מאוד קל ופשוט להכנה. ראשית חותכים בטטה לקוביות קטנות, מצפים במעט שמן זית ומכניסים לתנור. במקביל מבשלים עדשים עד לריכוך. קוצצים פטרוזיליה ומניחים בתוך קערה, מוסיפים מעט סילאן, לימון, חומץ בלסמי ומלח. לאחר מכן מעבירים את קוביות הבטטה לקערה גדולה, ומוסיפים את העדשים. שופכים מעל את הרוטב ומערבבים היטב. כדאי להגיש קר.
- סלט סלק – חתכו את הסלק לרצועות או קוביות (אם אתם משתמשים בסלק שאינו מבושל, יש לבשל אותו היטב עד למידה הרצויה). הוסיפו פטרוזיליה קצוצה, שום קצוץ, שמן זית, לימון ומעט מלח וערבבו היטב.
- שעועית מוקפצת – בשלו היטב שעועית ירוקה (או השתמשו באריזות הקטניות הקפואות שנמכרות ברשתות המזון). לאחר שהשעועית מבושלת דיה, העבירו אותה למחבת, והוסיפו מעט רוטב סויה, רוטב טריאקי, שמן זית ומלח. הקפיצו את השעועית ברוטב שהתקבל, וממש לפני סיום הוסיפו מעט שומשום וערבבו היטב.
מנות ראשונות או תוספות
- אנטיפסטי – מנה מצוינת שמתאימה גם לטבעונים וגם לרגישים לגלוטן. חותכים לרצועות ירקות שונים כמו קישואים, חצילים, גזר, בטטה, תפוחי אדמה וכו'. מוסיפים קצת שמן זית, מערבבים כראוי ומכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות, לחצי שעה עד שעה.
- מצה במילוי ירקות מבושלים או בשר – ראשית, הרטיבו את המצות על מנת לרכך אותן, והניחו אותן בתוך מגבת כדי שיתייבשו באופן המיטבי. בזמן שהמצות מתייבשות, תוכלו להכין את המילוי, בין אם בחרתם בבשר ובין אם בחרתם בירקות מבושלים. לאחר מכן העבירו את המילוי לקערה, והתחילו למלא את המצות ולגלגל אותן. את המצות הממולאות טובלים בביצה ומניחים בצד. כעת, יש למלא מחבת בשמן ולהרתיח אותו, ולו כדי שתוכלו לטגן את המצות ולהעניק להן את הטעם הייחודי של הטיגון. אפשר להגיש גם חם וגם קר.
קניידלך – המנה הקלאסית לפסח
מצרכים: 3 בצלים, 350 גרם קמח מצה, 10 ביצים, חצי כוס שמן, חצי ליטר מים ותבלינים לפי הטעם.
ההכנה היא פשוטה. ראשית יש לקצוץ את הבצל ולטגן אותו עד לריכוך והזהבה. לאחר מכן, מעבירים את הבצל לקערה ומוסיפים את כל המצרכים שצוינו מעלה. מערבבים היטב עד לקבלת בצק. מהבצק מכינים כדורים, ואותם מכניסים לתוך סיר מרק (אפשר מרק עוף, מרק טבעוני וכו'), לפחות ל20 דקות.
פשטידת ירקות כשרה לפסח
הפשטידה יכולה להיות מוגשת כמנה עיקרית, מנה ראשונה או כתוספת. מה שבטוח, היא טעימה במיוחד, ומתאימה גם לילדים וגם למבוגרים.
מצרכים: ירקות שאוהבים (פטריות, גזר, בצל וכו'), 3 כפות שמן זית, 3 מצות (אותן יש לפורר היטב), שום קצוץ לפי הטעם (רצוי לא יותר מ3 שיניים), 6 ביצים ותבלינים בהתאם לטעמכם האישי.
תחילה מבשלים או מטגנים את הירקות (תלוי באיזה ירקות בחרתם). אפשר גם לאדות את הירקות בתנור עד לריכוך. כעת, העבירו את הירקות לקערה, והוסיפו את יתר המצרכים על מנת לקבל תערובת לפשטידה. לאחר מכן, יש לשמן תבנית, ולהעביר את התערובת אל התבנית. חממו מראש תנור ל180 מעלות, והכניסו את התבנית לתנור לחצי שעה או עד להזהבה.
יש לא מעט מתכונים מעולים לפסח, ובין אם תבחרו להכין מאכלים פשוטים או מורכבים – אין ספק שהשולחן שלכם יהיה מפואר ועשיר בטעמים מגוונים.
חג שמח, ובתיאבון!