מסעדה כשרה

כל אחד ואחת שאוהבים לבשל בוודאי הרהרו באפשרות לפתוח מסעדה בה יוכלו לתת דרור לכישרון שלהם ולהצליח בגדול. חלק מהאנשים לוקחים את הרעיון עוד צעד אחד קדימה וכבר מחפשים מקום, מכינים תוכנית עסקית והכנות שונות. בכל תכנון של מסעדה, נכנס נושא הכשרות. האם לפתוח מסעדה כשרה זו שאלה טובה שרבים מתחבטים בה. מי שמגיע להתלבטות הזו, כנראה נמצא על קו התפר. כלומר, הוא לא שוקל לפתוח מסעדת שרימפסים מצד אחד ולא מעדניית קיגל במאה שערים מהצד השני. בשביל לעזור לכם עם ההתלבטות, העלנו על הכתב סיכום של ההתרשמות שלנו ממסעדות קיימות וכמה בשלבי פתיחה.

מסעדה לא כשרה – מהם היתרונות והחסרונות?

בשביל לשקול את נושא הכשרות במסעדה, יש לשים על השולחן גם את היתרונות והחסרונות במסעדה שאינה כשרה. ראשית, היתרון הברור ביותר הוא שמסעדה כזאת מאפשרת גמישות בתפריט. זה אומר שאפשר להגיש קינוחים חלביים לאחר ארוחה בשרית או להציע מנות שאינן כשרות. במסעדה שאינה כשרה יחסכו עלויות רבות של השגת מצרכים כשרים והליך הכשרות וההשגחה עצמו. זה יכולה להיות אופציה מעניינת בשביל מסעדות עם תחום בישול שכמעט אינו מאפשר הצמדות לחוקי ההלכה.

שיקולים בעד ונגד מסעדה כשרה

היתרון הגדול בכשרות במסעדה שלכם הוא שהיא תמשוך קהל יעד גדול יותר. למעשה, אין כמובן מניעה לאדם שאינו שומר כשרות לאכול במסעדה כשרה ולכן קהל היעד שלכם אינו נפגע בכלל. אתם יכולים לשרת שוק רחב של סעודות עסקיות בצהריים או אפילו בערב כאשר קבוצת עמיתים לעבודה סועדים יחד. בדרך כלל, אם יש ביניהם שומרי כשרות, תיבחר מסעדה כשרה. זהו יתרון עצום שיכול להשפיע על ההכנסות באופן קיצוני. מסעדה אשר איננה כשרה במיקומים מסוימים היא ללא שום סיכויי הצלחה בעוד שההפך כמעט ואיננו נכון.

קיימים כמה חסרונות בכשרות מסעדה וצריך לבחון כמה הם ישפיעו על המסעדה שתרצו לפתוח. ראשית, תצטרכו לדאוג לכל הבירוקרטיה וההוצאות הכרוכות בכשרות מהרבנות. זה כולל לא רק הפיכת המסעדה לכשרה מבחינת ההלכה, אלא גם לבדיקות מחמירות אשר יושתו עליכם מידי פעם. נוסף לכך, מסעדה כשרה תהיה צריכה להיות סגורה בשבתות ובחגי ישראל. תלוי במיקום ובסוג המסעדה, להגבלה הזו יכולות להיות משמעויות כלכליות גדולות. מסעדות באזורים עסקיים יפגעו פחות מכך מכיוון שאלו אינם מאוכלסים בימי חופש. המגבלות הנוספות יהיו בתחום המנות והתפריט עצמו. מסעדות כשרות חייבות לעמוד בחוקי ההלכה ואלו לא תמיד קלים.

לעיתים תאלצו לוותר על מנה מסוימת בגלל פרט שולי וקטן, נניח תבלין כשר שאיננו בנמצא. מסעדות כשרות צריכות להשקיע הרבה בהתאמה של מנות שאינן כשרות במקור למסגרת כשרה. לעיתים, זה יוצר אכזבה אצל הסועדים שאינם שומרי כשרות אשר מכירים את המנה בגרסתה המקורית. דוגמה לכך תהיה למשל פסטה בולונז המוגשת במקור עם גבינה או אפילו המבורגר שלא תוכלו להגיש עם גבינה צהובה מותכת.

 

לבסוף, השיקול אם לפתוח מסעדה כשרה או שלא צריך להיות מתאים למקרה הספציפי של המסעדה, לקהל היעד שאליו מכוונים וכמובן – ללוקיישן. במקומות בהם יוצאים בימי שישי בערב ובערבי חג, תהיה הכרעה כנראה לכיוון מסעדה ללא תעודת כשרות. במקומות המתבססים על מקומות עבודה, תהיו כמעט חייבים לשמור על כשרות. במסעדות אחרות, זה נתון לעוד מגוון שיקולים. בסופו של דבר מסעדה מספקת שירות לקהל יעד והוא זה שצריך לקבוע את סוג השירות. הדרך הנכונה היא פשוט לערוך מחקר מקיף באופן מקצועי ולהחליט.