אם יש לכם עסק בתחום המזון, אתם כנראה כבר רגילים לשלם סכומי מס לא מבוטלים לרשות המיסים מדי שנה. בעלי עסקים רבים בישראל מקפידים לשלם את החובות שלהם בזמן ולא מפספסים אף תשלום, אך רבים מהם כלל לא מודעים לכך שהם עלולים לשלם יותר מדי ושאולי מגיע להם כסף בחזרה. החזרי מס הם עניין נפוץ, ואפילו נפוץ מאוד בעסקי המזון. בואו ננסה להבין בדיוק באילו מקרים אתם עשויים להיות זכאים להחזרים האלו, ואיך אפשר לברר בקלות ובמהירות את הזכאות שלכם להחזרים

איך לברר אם מגיעים לי החזרי מס?

רגע לפני שנדבר על עניין ההחזרים ובאילו מצבים אנחנו עשויים להיות זכאים אליהם, בואו ננסה להבין איך אפשר לברר באופן עצמאי את הזכאות. מתברר כי בעלי עסקים רבים בתחום המזון לא טורחים לנסות ולברר את העניין הזה, משום שהם חושבים שזהו תהליך מורכב, ארוך ויקר, ושאולי רשות המיסים תמצא שיש להם חובות לשלם להם. האמת היא שהמצב אינו כמו שחושבים, ושבימינו אפשר לברר את הזכאות להחזרי מס ממש בקלות דרך האינטרנט. את כל המידע בנושא תוכלו למצוא באתר המרכז להחזרי מס. בתוך הקישור גם תוכלו לענות על השאלות שיבהירו לכם אם אכן מגיעים לכם החזרים. זהו הצעד הראשון והבסיסי ביותר בדרך לקבל סכומי כסף לא מבוטלים שתוכלו לקבל בתוך זמן קצר.

 

 

איך מחשבים מס לבעלי עסקים וכיצד משלמים?

אם יצא לכם להיות שכירים בעבר, אתם מכירים את אופן תשלום המס המגולם בתלוש המשכורת. כלומר, המעסיק הוא זה שאחראי לשלם את המס עבורנו וזה בעצם נעשה באופן אוטומטי מבלי שנצטרך להתעסק בתשלום בעצמנו. אצל עצמאים ובעלי עסקים התמונה היא שונה בתכלית. העצמאים הם אלו האחראיים לדווח בעצמם על ההכנסות שלהם, ואחראיים גם לשלם את המיסים לרשות המיסים. את התשלום אפשר לעשות בגדול בשתי דרכים שונות:

אצל מי שמשלם מקדמות, קורה שמגלים לא אחת בעת עריכת הדו״ח השנתי שסכום המס ששולם הוא גבוה ממה שצריך היה לשלם. במצב הזה מגיעים כמובן החזרי מס אך יש צורך לבדוק את המקרה ולהגיש בקשה במקרה הצורך.

חשוב לדעת גם מהן הוצאות מוכרות

צריך להבין כי תשלום המס הוא תשלום על הרווחים ולא תשלום על כלל ההכנסות. כלומר, אם עסק מסוים הכניס בשנה מסוימת מיליון שקלים, אבל הוציא לצורך כך חצי מיליון שקלים, משמעות הדבר היא שהרווח עומד על חצי מיליון שקל והעסקים משלמים מס רק על הסכום הזה ולא על כל ההכנסות.

כדי לחשב את הסכום המדויק, יש צורך לקזז בדו״ח השנתי את כל ההוצאות והן נקראות הוצאות מוכרות. לעסקים בתחום המזון יש הרבה מאוד הוצאות כאלו כמו דמי שכירות או תשלומי המשכנתא של העסק עצמו, הוצאות חשמל, מים, ארנונה וחשבונות נוספים, הוצאות על חומרי גלם שונים לייצור המנות, הוצאות מיתוג, שיווק ופרסום ועוד. את כל ההוצאות האלו אפשר לקזז מההכנסה וכך בעצם להפחית את תשלום המס. עצמאים שלא הכניסו את ההוצאות האלו בחישוב עשויים להיות זכאים להחזרים.

סיכום

המקרים שבהם בעלי עסקים בתחום המזון זכאים להחזרי מס הם רבים. אם גם לכם יש עסק בתחום המזון, תוכלו לברר את זכאותכם להחזרים בקלות ובמהירות דרך האינטרנט באמצעות כניסה לאתר המרכז להחזרי מס.