העולם לא מאיר פנים באופן אחיד לכל בני האדם. חלק מצליחים יותר וחלק מצליחים פחות וכך נראה הם פני הדברים ועלינו להשלים איתם. מה שלא סביר הוא שיש אנשים אשר לא מליחים לספק אפילו את הצורך הבסיסי של רכישה והכנת מזון בריא, מגוון ובכמות מספקת. בישראל אי ממש תופעה של רעב, אבל כן יש נזקקים שונים שאין ביכולתם לקבל תזונה טובה להם ולמשפחתם. רבים בחברה הישראלית נרתמים לעזרה ואז נתקלים בבעיה שלא חשבו עליה: כיצד בעצם עושים זאת? כיצד מארגנים תרומות לנזקקים ומעבירים אותן להם? אז נכון, יש אנשים רחבי לב שפשוט הולכים לסופר, רוכשים מצרכים ונותנים אותם לנזקקים אקראיים. יש כמה בעיות בשיטה הזו – ראשית היא יכולה לעבוד רק בקנה מידה קטן. היא לא מאפשר איסוף כסף המוני ומעל הכל, התורם שרוצה לעשות טוב נפגע כלכלית מכיוון שהוא לא מזדכה על המיסים מהתרומה שלו. במאמר הזה נסביר את הדרך הנכונה שתאפשר לכם להתרים ולתרום מזום לנזקקים בצורה שיטתית אשר תעשה שינוי של ממש.

הקמת עמותה

הדרך לתרום ולהתרים בקנה מידה גדול עוברת רק דרך הקמה של עמותה. מדובר בהתארגנות אשר מוקמת בראשות התאגידים. עמותה ניתן להקים על ידי שני אנשים לפחות אבל בשביל לקבל מעמד לצורך הכרה כהוצאה פטורה ממס על האגודה לכלול לפחות 7 חברים רשומים. במעמד הקמת העמותה יש להכריז על תקנון מחייב. ניתן למצוא נוסח תקנון באתר רשם העמותות, נוסח זה תוכלו לשנות ולערוך לפי הצרכים המיוחדים של העמותה שתקימו. שכר הטרחה של עורך הדין להקמת עמותה הוא 1859 ש"ח. האגרה הראשונית היא על סך 816 ש"ח כאשר האגרה השנתית היא בסך 1303 ש"ח. עמותה היא אמנם התאגדות פטורה ממס, אבל היא עדיין חייבת לערוך מאזן אצל רואה חשבון ולהגישו לרשויות המס. מהבחינה הזו ההתנהלות מאד דומה לזו של חברה בערבון מוגבל. הדרישה הזו תצריך משאבים וכסף בשביל לשלם לרואה החשבון ומנהל החשבונות.

תרומות מזון לנזקקים: הקמת עמותה היא הדרך שלכם לתרום לחברה

תקציב

כל עמותה זקוקה לתקציבים על מנת שתוכל לעמוד ביעדים ובמטרות ארוכות הטווח אותם הציבה לעצמה. אחד ממקורות התקציב העיקריים הן קרנות פילנתרופיות שונות. אלו מוקמות על ידי אנשים פרטיים, משפחות, חברות עסקיות או גופים שונים. הרעיון בקרנות הללו הוא הרצון של מי שהקים אותן לממש חזון או מטרה מסוימת. קיימות קרנות פילנתרופיות רבות אשר תרומות מזון לנזקקים תתאים למטרות ההקמה של הקרן. יש להבחין בין עמותות לקרנות. עמותות הן גוף אשר מבצע פעילויות שונות. קרנות הן גוף אשר מנהל הון, סכום כסף מסוים ומחליט מה יעשה בו. יש שני סוגי החלטות עיקריות בקרנות הללו: השקעות ותרומות, כאשר העמותה אשר תקימו תהיה בצד התרומות כמובן.

לצד אותן קרנות, קיימים כמובן גם תקציבים ממשלתיים. המדינה משקיעה בכל שנה מיליארדי שקלים חדשים דרך העברת הכסף לעמותות. בשביל לקבל את אתם כספים יש לעמוד במבחנים שונים לגבי מצב העמותה. זו חייבת להיות קיימת שנתיים לפחות וחייבת שיהיו לה פעילויות מוכחות אשר התבצעו בזכות תרומות שהיא השיגה בעצמה. חשוב לדעת שקיימים עיכובים במקרים מסוימים בהעברת הכסף, ולאחרונה כבר ראינו דרישות להעברת הכסף שלא הועבר על ידי עמותות וארגונים אזרחיים שונים.

לבסוף, יש לזכור את צד הפעילות. עם הכסף שתאספו לעמותה תוכלו לארגן את חלוקת המזון עצמה. זה יצריך מכם לנהל בעצמכם או להעסיק מנהלים עם ניסיון באדמיניסטרציה של פעילות דומה. תהיה כאן הרבה פעילות לוגיסטית ועבודה עם ספקים שונים כמו גם מתנדבים. בסופו של יום, מה שמביא עמותה להצלחה דומה למה שמביא עסק להצלחה עסקית וזה ניהול נכון של משאבי כסף וכוח אדם.