מסעדה כשרה

על מנת להקים מסעדה כשרה כאן בישראל נדרש לעבור דרך לא פשוטה. מהם השלבים ומה חשוב לדעת לגבי הסבה או הקמה של מסעדה כשרה? להלן הפרטים.

הקמת מסעדה חדשה: כל מה שרציתם לדעת רגע לפני הפתיחה

בשנים האחרונות ניתן לראות כיצד נוצר טרנד חדש בישראל: פתיחה של מסעדות כשרות. למעשה, במשך לא מעט שנים רוב המסעדנים זלזלו בפלח השוק הדתי מתוך מחשבה כי אין מדובר בחברה שמגיעה באופן תדיר למסעדות, ולכן לא כדאי להסב את המסעדה לטובת ציבור שומרי המסורת. עם זאת, הנתונים לא משקרים ומעל ל 70% מהישראלים מגדירים את עצמם כשומרי מסורת – חלקם הגדול שומר כשרות באופן כזה או אחר. בהתאם לכך, החלו מסעדות רבות דווקא בפריפריה ולאחרונה גם בתל אביב להציע לקהל שומרי המסורת מסעדות כשרות למהדרין. מאחר והחברה הדתית כמו גם שומרי המסורת משנה את פניה ומבקרת באופן תדיר במסעדות, היכולת שלכם כמסעדנים לספק חווה קולינרית מבוססת קודם כל על ביצוע פעולות בכדי להבטיח כי המסעדה תעמוד בתקנים המחמירים של הרבנות כאן בישראל. שימו לב כי מסעדנים המנהלים מסעדה כשרה, חשוב להכיר היטב את זמני כניסת השבת – מאחר והם משפיעים מאוד על כדאיות העסק, כפי שנסביר כעת.

מה חשוב לדעת לפני הקמה של מסעדה כשרה?

בכדי להקים מסעדה כשרה נדרש לקחת בחשבון את העלויות השוטפות. ראשית כל, כל מסעדה שבה מעל ל 50 מקומות ישיבה נדרשת לשלם אגרה בעבור תעודת כשרות בסך של 1,350 ₪ (ובעבר כבר דובר בכלי התקשורת על כך שעסקים מסוימים מתקשים לשלם את הסכום) נוסף לכך, אם יש לכם כבר מסעדה קיימת ואתם רוצים להסב אותה למסעדה כשרה תידרשו להיפרד מ 30,000 ₪ וצפונה, בשל הצורך לבצע הפרדה בין הכלים כמו גם חיטוי ועיקור באמצעות ציוד מיוחד. מאחר וחומרי הגלם הכשרים הם יקרים יותר בשל רמת האיכות הגבוהה, מדובר בעלות נוספת של בין 10%-25% וזאת נוסף על הוצאות תפעול שוטפות בסך של בין 5%-10% מאחר שהמסעדה שלכם תידרש להיות סגורה בימי חג כמו גם בשבתות. שימו לב כי במהלך 2017 הוחלט כי מסעדנים נדרשים לשלם היטל בעבור העסקה של עובדים זרים, ולכן מדובר בעלות נוספת אותה יש לקחת בחשבון כאשר חושבים להקים או להסב את המסעדה למסעדה כשרה. עלות נוספת וחשובה היא התשלום משגיח הכשרות – לרוב בסך 3,000 ₪.

כיצד ניתן להוזיל בעלויות מבלי להפחית באיכות?

ראשית כל, רצוי לבצע השוואה בין הספקים בכדי להוזיל את עלויות חומרי הגלם, ולקבל הצעת מחיר התואמת את תזרים המזומנים של המסעדה שלכם. שימו לב כי ספקים שונים מציעים מחירים שונים ועל כן עדיף לחתום על הסכם ארוך טווח, במסגרתו תוכלו להבטיח כי אתם מקבלים חומרי גלם איכותיים בעבור קהל שומרי המסורת והכשרות. נוסף לכך, חשוב מאוד להיות בבקרה לגבי מספר האורחים. אם אתם מפעילים מסעדה כשרה שממוקמת במרכזי העירם, היכולת שלכם לפעול היא גבוהה יותר מאשר אזור מבודד שבו ניתן יהיה לבנות על הגעת הסועדים באמצע השבוע בלבד. נדבך נוסף הוא הקונספט של המסעדה שלכם: רצוי לעבוד עם יועץ למסעדות בכדי לבנות תוכנית אסטרטגית כללית ברורה לגבי התפעול השוטף של המסעדה, היכרות עם משגיח הכשרות בכדי לבנות מערכת יחסי אמון ובהתאם לכך גם ליצור מסעדה מצליחה שמשלבת בין אוכל מצוין לבין אירוח, גם כאשר מדובר בקונספט של כשרות.

לסיכום, הפרמטרים המחייבים הם ברי השגה ואף יכולים להזניק את המסעדה שלכם כמה צעדים קדימה, ובכך להתאים את עצמכם למגמה של מעבר למסעדה כשרה. התייעצות עם אנשי מקצוע לצד אנשי דת מהווה את הדרך הטובה ביותר לניהול מסעדה משגשגת, לאורך שנים רבות.