יש לא מעט דרכים לישון טוב ביותר בלילה. כך למשל, הקפדה על היגיינת שינה טובה והימנעות מפעילות גופנית לפני והשינה הם חלק מהצעדים לקראת הירדמות טובה יותר ומהירה יותר אצל לא מעט אנשים. נוסף על כך, מעניין לדעת כי גם לאוכל שאנחנו אוכלים יש השפעה על איכות השינה שלנו. רוצים לדעת איך הוא קשור, מה כדאי לאכול לפני השינה ומה לא? המשיכו לקרוא.

כמה זמן לפני השינה מומלץ להפסיק לאכול?

בכל הקשור לאוכל לפני שינה, אין ספק שמדובר קודם בעניין סובייקטיבי – הכוונה שמה שמתאים לאדם אחד לא בהכרח יתאים לאדם אחר. אבל באופן כללי, אפשר לומר שההמלצה היא להפסיק לאכול כשעתיים לפני השינה. בזמן הזה לפני השינה אנחנו מאפשרים למעשה למערכת העיכול שלנו לעכל את האוכל כראוי. במקביל לכך, חשוב לשים לב שאתם לא הולכים לישון רעבים. בסופו של דבר, נישן טוב יותר כשנרגיש שבעים ונינוחים ואף נירדם מהר יותר. ומכאן, חשוב למצוא את האיזון של הזמן בין מצב שבו מרגישים מלאים מדי מהאוכל לבין מצב שאתם לא רעבים – אלא בדיוק במצב אידיאלי.

ובכן, אם רוצים להרגיש ככה חשוב לזכור שזה לא תלוי רק מתי הפסקתם לאכול לפני השינה, אלא גם בכמות האוכל וכמובן בסוג האוכל.

 

 

מה לא לאכול לפני השינה?

נתחיל במה לא כדאי לאכול לפני השינה. בגדול, כדאי להימנע ככל האפשר מארוחות גדולות וכבדות, ובעיקר ממנות המכילות הרבה בשר, ומאוכל עתיר שומן ופחמימות כמו פסטות עם גבינה ופיצות. גם מאכלים עשירים בחלבונים יכולים להקשות עליכם להירדם משום שהם דורשים הליך עיכול מוגבר יותר. אוכל מטוגן יכול לגרום לצרבות בחלק מהאנשים, כמו גם ממתקים ועוגות כבדות. לבסוף, כדאי שלא לאכול גם מאכלים מצמיאים, כמו מאכלים המכילים כמויות גבוהות של מלח, משום שהם יגרמו להם להיות צמאים יותר, לשתות יותר מים ובכך להתעורר במהלך הלילה לשירותים.

לבסוף, מומלץ להימנע גם ממשקאות המכילים קפאין, משום שהם יכולים להשאיר אתכם ערניים, מה שיגרום לכם קושי בלהירדם, ובכך אף לסבול מחוסר שינה. גם אלכוהול יכול להשפיע רבות על איכות השינה שלכם, ולכן חשוב לצרוך אותו לפחות כמה שעות לפני ההירדמות.

אז מה כן לאכול לפני השינה?

לפני השינה כדאי לאכול ארוחות קטנות וקלילות, אשר לא יכבידו על מערכת העיכול שלכם. אם כן, בארוחת הערב שלכם (למשל כשלוש-ארבע שעות לפני השינה) כדאי לכלול מאכלים שאינם כבדים, אבל בהחלט כאלה שמכילים את אבות המזון, כמו למשל יוגורט, סלט קטן (סלט גדול ועשיר יכול דווקא להכביד עליכם), פרוסת לחם מרוחה, פרי ממגשי פירות טריים, וכך הלאה. אם זמן השינה שלכם מתקרב ואתם טיפה רעבים או שפשוט בא לכם לנשנש משהו, תוכלו לאכול משהו קטן כמו שורת שוקולד, פרי קטן, מעט שקדים או אגוזים או חטיף אנרגיה קטן.

לסיכום

יש כמה וכמה המלצות הנוגעות באוכל לפני שינה, אבל חשוב לזכור שבסופו של דבר יש להתאים אותו לתחושה האישית שלכם אך גם למצב הבריאותי, כמו למשל במצבים של סוכרת, ולהימנע בהתאם ממזונות מסוימים. כמו כן, תמיד יש מקום להתייעץ עם תזונאי/ת ולייצר לעצמכם את התפריט המושלם עבורכם, גם לשעת ערב. בתיאבון ושינה נעימה!