אם אתם מתכננים לצאת לטיול קולינרי עצמאי, כזה שעובר בכמה מוקדים ברחבי הארץ – אתם וודאי מחפשים אחר המקומות הייחודיים ביותר שקיימים. כדי שלא תצטרכו לחפש יותר מידי, ריכזנו בעבורכם כמה יעדים נהדרים, שיוכלו להתאים לטיולים קולינריים מגוונים במיוחד. אז… שנתחיל?
מתגלגלים: דרכי ההתניידות הטובות ביותר
על מנת לצאת לטיול קולינרי, חשוב להיות ניידים, ואם אין לכם רכב פרטי – טוב לדעת שניתן לשכור רכב, אפילו ל- 24 שעות בלבד. יש היצע רחב של רכבים, כך שתוכלו לשכור את הרכב האידיאלי ביותר בעבורכם. משפחות גדולות יותר יצטרכו רכב מתאים לטיול, וטוב לדעת שגם פה יש פתרון, וניתן לשכור רכב של 7 מקומות.
אופציה נוספת היא להתנייד באמצעות "רכבת ישראל", והיא מתאימה בעיקר עבור מי שמחפש להגיע לאזורים מרכזיים בארץ או אזורים שבהם יש מצוקת חנייה (כמו תל אביב). עם זאת, קחו בחשבון שהנסיעות עשויות להימשך לא מעט זמן, ולבזבז זמן יקר מהיום.
מתחילים בשווקים!
סיור קולינרי מיוחד מתחיל דווקא בשווקים ולא במסעדות, ופה נרצה להמליץ על שני שווקים שבהחלט כדאי לבקר בהם במסגרת הטיול: שוק מחנה יהודה בירושלים ושוק הכרמל בתל אביב. שני השווקים הללו מציעים שפע קולינרי רחב ומאכלים ייחודיים שלא תוכלו למצוא בשום מקום אחר. ישנם סיורים רגליים מאורגנים, אך אנחנו ממליצים דווקא לשוטט לבד, למצוא דוכנים שמעניינים אתכם – ופשוט לטעום!
מסעדות מומלצות ברחבי הארץ
כשיוצאים לטיול קולינרי, לא כדאי להגיע אל מסעדות שמגישות מנות כבדות, אלא אם אתם מתכננים לכלול רק שתי מסעדות לכל אורך היום. אם התכנון הוא לעבור ביותר משתי מסעדות – מומלץ לבחור במנות פתיחה בלבד, או להזמין מנה עיקרית ולחלוק אותה עם כולם. זכרו – המטרה היא לא לאכול ארוחה מלאה, אלא לטעום וליהנות ממגוון רחב של טעמים ייחודיים.
תוכלו להגיע אל מסעדות שף, כמו המסעדות של מאיר אדוני, המסעדות של מושיק רוט ואפילו של אסף גרניט. אבל אם תרצו לטעום אוכל אותנטי אמיתי, מוטב להגיע דווקא למסעדות השכונתיות, ואפילו למסעדות בעלות קונספט מסוים, כמו מסעדה הודית או אפילו מסעדה אתיופית.
בעכו למשל, תוכלו למצוא את מסעדת "רותס" המצוינת או את המסעדה של "אורי בורי". בתל אביב, אל תפספסו את "מלגו ומולבר" או את מסעדת "החלוצים 3" (ממוקמת בשוק לוינסקי). בבאר שבע, כדאי לבקר במסעדת "פינת אוכל" הייחודית כמו גם "סבא ג'פטו", ואם תרצו ליהנות מבורקס איכותי וטעים במיוחד – אל תפסחו על הבורקס של אומי שממוקם בעיר העתיקה.
איך להיערך נכון לטיול קולינרי?
אם מדובר בטיול שאורכו יום אחד בלבד, עדיף לבחור מסעדות קטנות שממוקמות באזורים יחסית קרובים זה לזה, וכמובן להזמין מנות פתיחה או לחלוק עם יתר הקבוצה מנות עיקריות. אם מדובר בטיול שעתיד להימשך מספר ימים (בין אם כולל לינה ובין אם לא), תוכלו לשלב כ- 2 מסעדות ביום, וגם ביקור בשווקים ייחודיים או דוכני רחוב עם מאכלים מקומיים.
מלבד זאת, הצטיידו בבקבוקי מים, וסדרו את לוח הזמנים כך שבין ארוחה לארוחה, תהיה לכם הפסקה של לפחות שעתיים-שלוש. מה עושים במהלך ההפסקות? שאלה טובה! משלבים פעילויות רגליות וסיורים עירוניים, מה שיסייע לכם לשרוף קצת קלוריות, ולהתמודד עם כמות המאכלים שתאכלו במהלך הטיול.