אחד הכוכבים הכי גדולים שצמחו בישראל הוא השף מאיר אדוני. מדובר בשף עם הצלחות מוכחות במסעדות מיתולוגיות כמו כתית או 'מזללה' למשל. אדוני למעשה מבשל כבר מאז היותו ילד קטן באילת כאשר במרוצת השנים התחביב הפך למקצוע והוא נחל הצלחה מטאורית. במאמר הזה נסקור 3 מסעדות שלו שבהן חייבים לבקר לפחות פעם בחיים. מכיוון שההצלחה של מאיר אדוני חוצה גבולות ויבשות, כך גם המאמר הזה ישתרע על פני כל הגלובוס כמעט.
מסעדת סמנה בקייב
השם סמנה, SAMNA הוא המונח המקצועי לחמאה מזוקקת. זהו אותו רכיב בו שפים מכל העולם משתמשים בתור מקור שמן במאכלים שלהם. זהו רכיב מאד מקובל במטבח הצפון אירופאי והצרפתי והוא סימן היכר של אוכל טוב וכבד.
מסעדת סמנה בקייב היא לא פחות מסנסציה מקומית. במסעדה הושקע סכום אגדי של שלושה מיליון אירו (מעל לעשרה מיליון ש"ח במונחים ישראלים!). המנות בו יחצו את קו ה100 אירו לסועד. המקום מיועד למשוך אליו את שמנא וסלתא של האוכלוסייה האוקראינית כמו גם עובדים זרים בתעשיית ההיי טק הפורחת וגם תיירים. מבנה המסעדה הוא משנת 1799 ושימש את בית המלוכה המקומי. חלק גדול מההשקעה הייתה על שיפוץ המקום. מדובר ממש באולמות רחבי ידיים עם קשתות יפות וריהוט כבד מחומרים מקומיים.
אדוני נבחר על ידי המשקיעים הראשוניים מבין שורה של שפים בעלי שם. תהליך הפתיחה וההקמה לא היה פשוט והוא כלל ראיונות ופגישות מרובות בין המשקיעים לאדוני. התוצאה היא לא פחות מהתעלות קולינרית: מנות ראשונות מתוחכמות אף כי קטנות מאד. מנות עיקריות מגוונות המשלבות מטבח מקומי, מטבח בינלאומי ונגיעות ישראליות. אם אתם בקייב – זה המקום לחגוג בו אירוע!
מסעדת סילאן בברצלונה
ברצלונה היא בירת קולינריה מוכרת. זה אומר שיש בה הרבה מסעדות שמהוות תחרות אבל לצד זאת גם הרבה קהל שמבקר באותן מסעדות. גם כאן, שם המסעדה נגזר מרכיב מזון – סילאן – הלא הוא אותו דבש תמרים. מדובר למעשה בגרסה של אדוני למוסד מוכר – הטאפאס בר המקומי.
מאיר אדוני החליט על כיוון ערבי ספרדי למנות ואכן מבקר ישראלי ימצא את חלק מהרכיבים מוכרים וערבים לחיכו. השילוב בין המטבח הערבי לספרדי איננו חדש, התרבויות התחככו ביניהן לא מעט במהלך ההיסטוריה. התוצאה היא מקום שאיננו מתיימר להיות רק לאניני טעם כאשר כל אחד יכול למצוא את עצמו שם.
מסעדת ים בירושלים
מכל המקומות בעולם, בחר אדוני דווקא את ירושלים בתור מסעדת 'ים' ויש לשם הזה הרבה משמעות. זהו משחק מילים על הקיצור של ירושלים, י-ם, וגם קריצה לתפריט העשיר במנות של דגים ומאכלי ים שונים. המסעדה ממוקמת במלון קרלטון בירושלים והעיצוב הפנימי הוא מושקע ומשרה חמימות יחד עם אווירה של ישירות שמוכרת לנו ממסעדות שלו כמו מזללה. מנה מוצלחת מאד היא הריזוטו עם זעפרן עגבניות כתומות וריקוטה נימוחה. מנה מומלצת אחרת היא הלוקוס על פלאנצ'ה שמוגש עם מגוון תבלינים ואפילו עם צ'אטני, מנגו וכוסברה. לקינוח אהבנו את צלחת הפטיפורים שמציעה טעימות שונות ממינים שונים של קינוחים כולל כדורי שוקולד מענגים, רחת לוקום יותר טובה מאשר באיסטנבול, שערות קדאיף ומאפה חמאה נימוח.
מאיר אדוני הוא שף מאד פעיל שממשלב פעולה בעוד מיזמים שונים. המסעדה הבאה שלו תהיה מסעדת בשרים כשרה במלון יוקרתי בדובאי. נשמח לטעום ולדווח!