לנסוע לחו"ל זאת חוויה תמיד טובה ומיוחדת. המפגש עם האוכלוסייה המקומית, הנופים המרגשים והלא מוכרים שנראה בדרכים, האדריכלות המפוארת לצד הטבע בפראי במדינות השונות ושלל האטרקציות המתאפשרות בטיול במדינה זרה. יחד עם זאת אין ספק שהדבר הכיפי ביותר בטיול בחו"ל הוא החוויה הקולינרית וההזדמנות שלנו לנסות דברים חדשים וליהנות ממטעמים של מטבחים מהעולם כולו וזהו בהחלט חלק בלתי נפרד מטיולים בחו"ל. כולנו מכירים מטבחים כמו המטבח הצרפתי, המטבח האיטלקי ואפילו מאכלים של מדינות הבלקן כאשר מדובר על חופשה באירופה, אך כמה מאיתנו מודעים לאיכויות ולטעמים המיוחדים של המטבח הפורטוגלי? מסתבר שהמדינה הקטנה והמיוחדת הזו מציעה למבקרים בה חוויה קולינרית אמיתית ושונה ואם מזדמן לכם לטייל בה בהחלט כדאי להכיר את המנות המוכרות. אגב, אם אתם מתכננים חופשה בחו"ל ובפרט באירופה וטיול טעים זה משהו שאתם שואפים עליו, בהחלט שווה לשקול ביקור בפורטוגל. הנה כמה מהמנות והסגנונות הפורטוגליים ששווה להכיר.

תבלינים

רגע לפני שנדבר על האוכל הפורטוגלי, לקראת ביקור בפורטוגל וכניסה ויציאה חופשית מהמדינה ומדינות אחרות באיחוד האירופי שווה לישראלים לבדוק זכאות להוצאת דרכון פורטוגלי. אם אתם עומדים בקריטריונים לכך יש סיכוי לא רע שתוכלו להנפיק את הדרכון שיעניק לכם גישה חופשה לשהות בכל מדינות האיחוד האירופי וכן למגורים ועבודה אם תחפצו בכך.

כעת בואו נדבר קצת על תפיסת העולם וההשקפה של המטבח הפורטוגלי. אופי המטבח הפורטוגלי דוגל בחגיגת טעמים ושימוש בתבלינים דומיננטיים. בגלל זה תראו בהרבה מאד מאכלים מקומיים שימוש בפלפל שחור, זעפרן, קארי, אגוז מוסקט וציפורן. כמו כן ניתן למצוא במקומות רבים את רוטב הפירי פירי המסורתי המיוצר מפלפלי צ'ילי קטנים המיובאים למדינה במיוחד מאפריקה. מנות רבות במטבח הפורטוגלי מכילות רכיבים מאד בסיסיים כמו שמן זית מקומי, חומץ בן יין לבן, וכן עשבי תיבול שונים למיניהם.

מרקים

אחד האלמנטים הבסיסיים ביותר בתרבות האוכל בפורטוגל הוא אכילה של מרקים לפני כל ארוחה. אם תיכנסו באופן אקראי למסעדה מקומית תמצאו בדרך כלל בתפריט סטנדרטי לחלוטין מעל עשרה סוגים שונים של מרקים. על פי רוב המרקים מבוססים על ירקות וכמעט תמיד תמצאו בהם ירוקים כמו שעועית ירוקה, אפונה, קייל ועוד. כמו כן כמעט בכל מקום תמצאו את המרק המפורסם ביותר של פורטוגל שנקרא Caldo Verde. זהו מרק העשוי מתפוחי אדמה, בצל ושום המרוסקים יחד. לתערובת הזו מוסיפים לאחר מכן קייל קצוץ ונקניקיות צ'וריסו ואוכלים אותו בדרך כלל עם לחם. עוד מרק נפוץ שאפשר למצוא בהרבה מקומות הוא מרק השעועית המבושל עם בשר בקר וחזיר וכן מרקי דגים מסוגים שונים.

מנות מהסרטים זה לא קלישאה: האוכל המסורתי של פורטוגל שאתם חייבים להכיר!

דגים ופירות ים

כמו מדינות רבות השוכנות לצד חופים, גם בפורטוגל מקובל לאכול הרבה דגים ופירות ים. הדג הפופולרי ביותר במדינה הוא בלי ספק דג הבקלה (קוד) ומומחים אומרים שאפשר למצוא מעל ל-1000 מתכוני בקלה שונים במדינה. הדרך הנפוצה היא אפייה של הבקלה בתנור עם תפוחי אדמה או אורז ולאחר מכן בישול בקדרה.

מעבר לכך הפורטוגלים אוהבים מאד פירות ים בכל מיני קונסטלציות שונות, בין אם בתבשילים ובמרקים ואפילו בסלטים או בתור מנות פתיחה.

בביקור הבא שלכם בפורטוגל, אנו ממליצים בחום לתת הזדמנות למטבח המקומי ולא להתפשר על ביקור במלכודות התיירים בלבד. שווה להתייעץ עם מקומיים ולהיחשף לטעמים המיוחדים והשונים שמציע המטבח הפורטוגלי המסורתי והמודרני כאחד.