קינוחים

בשנים האחרונות, עולם הקינוחים נמצא במגמת עלייה. אם בעבר הסתפקנו בעוגת שוקולד בסוף הארוחה, הרי שכיום הקינוחים התשדרגו והפכו למרהיבים במיוחד (ומי יודע אם לרשתות החברתיות יש השפעה בנושא). אם בעבר, היינו פותחים ספרי בישול כדי לנסות ולהכין מנות מיוחדות, הרי שכיום, כל המידע זמין עבורנו ברשת, כשניתן למצוא מגוון רחב של מתכונים לשלל מנות מפוארות ומרהיבות, וכן – גם קינוחים.

אז רגע לפני שתיגשו למאפייה הקרובה ותרכשו עוגה מוכנה, ריכזנו בעבורכם מספר קינוחים מיוחדים ופוטוגניים שתוכלו להכין בעצמכם. ולא, זה לא מורכב בכלל. שנתחיל?

קינוחי כוסות

הם אמנם נראים מאתגרים במיוחד, אבל האמת היא שקינוחים שמוגשים בתוך כוסות קטנות, הן דווקא מאוד פשוטים להכנה. יש מגוון רחב של מתכונים ואפשרויות, החל מקינוח לוטוס, דרך קינוח טריפל בשלוש שכבות ועד לקינוחים טבעוניים מעולים.

הקינוחים הללו מצטלמים נהדר, כך שאם תגישו אותם לשולחן – אל תופתעו אם כל הסובבים ישלפו את המצלמות ויתעדו את המנה המושחתת לרשתות החברתיות. מה שנהדר בקינוחים האלה, זה שניתן לשלב בהם מרכיבים שונים, כמו טעמים לימוניים, שוקולד, עוגיות מפוררות, פירות מרעננים ואפילו טעמים חמצמצים.

פבלובה

פבלובה הוא אחד הקינוחים הייחודיים והאותנטיים ביותר. הוא מתאים לכל אירוע, והוא אידיאלי כקינוח לערבי חג, לרבות כמנה אחרונה בפסח. ניתן להגיש את הקינוח עם פירות כמו תותים, פסיפלורה ואפילו אוכמניות או פירות יער, ובהחלט ניתן לגוון ולהיות יצירתיים.

מה צריך עבור ההכנה? ובכן, המוצרים הבסיסיים הם חלבונים, סוכר, שמנת מתוקה וחומץ הדרים. כן, זה הכל. הכמויות משתנות בהתאם לכמות הקינוחים שתרצו להכין, ואם תרצו אפשר להוסיף גם מעט קורנפלור. מה עוד? אל תשכחו להוסיף את הפירות, ולהגיש את הקינוח באופן ייחודי ולא שגרתי.

קינוחים

מקרונים

אז נכון, אלה לא הקינוחים הכי מפוארים שיש, אבל הם מאוד פוטוגניים וצבעוניים, וחוץ מזה – אם זה טוב לפריזאים, זה טוב גם לנו. העוגיות שמרכיבות את המקרונים עשויות ממרנג, שאלה חלבונים מוקצפים עם סוכר (ומרכיבים נוספים כמו אבקת שקדים ואבקת סוכר), והמילוי שנמצא בין שתי העוגיות יכול להיות מגוון, החל מקרם וניל, דרך קרמל מתקתק ועד לריבת חלב. נשמע טוב, לא?

גלילי וופל ממולאים

אם אתם מחפשים קינוח קל להכנה, ועם זאת טעים באופן מפתיע – שקלו להכין גלילי וופל ממולאים. את הגלילים ניתן לרכוש ברשתות המזון ובחנויות ייעודיות למכירת מוצרי קונדיטוריה, ואת המילוי ניתן להכין בהתאם לטעמכם האישי. המלצה שלנו? בחרו בקרם וניל והוסיפו עוגיות לוטוס מפוררות. אם תרצו לשדרג, תוכלו להכין מטבל מתוק בצד (כמו שוקולד, קרם וניל או אפילו קרם תות), כך שיהיה אפשר לטבול את הוופל ולהוסיף לו טעמים נוספים, מתוקים ומושחתים.

 

למרות שתחום הקונדיטוריה נראה מאתגר, טוב לדעת שיש מגוון רחב של קינוחים פשוטים להכנה, ועם זאת מאוד מרשימים. בחרו את הקינוח האידיאלי ביותר בעבורכם, חפשו מתכון מתאים – וקדימה, למטבח.