בניגוד לעבר הלא רחוק, בישול בעידן שלנו איננו רק לשם סיפוק צורך. אנחנו מבשלים כחלק מביטוי תרבותי רחב יותר. בישול, אוכל וקולינריה הפכו במרוצת השנים לתחביב של ממש כאשר רבים מאיתנו משתתפים בו: מי כסועדים ומי כמבשלים, אופים או אפילו מתסיסים משקאות משכרים.
גם המטבח שלנו משתנה ללא היכר. סוגי אוכל שונים דורשים כלי עבודה מיוחדים. המטבח שלנו מקבל כל מיני תוספות ושכלולים בשביל ליעל לנו את עבודת הבישול וגם בשביל להגיע לתוצאה טובה יותר. במאמר הזה ריכזנו לכם את אביזרי המטבח אשר לטעמנו צריך להחזיק בכל מטבח מודרני. קריאה מהנה:
מנדולינה איכותית
במטבח המודרני הפרטים מאד חשובים. קחו לדוגמה צ'יפס – פעם היינו חותכים תפוחי אדמה ביד והכל היה טוב. היום אנחנו כבר מדברים על עובי הפרוסות, התיבול וסוג תפוח האדמה. המנדולינה תאפשר לכם לפרוס רכיבים שונים במהירות ובדיוק, כאשר כל פרוסה יוצאת בול באותו העובי כמו קודמתה. ניתן לפרוס ירקות ופירות שונים: בצל, גזר מלפפון, קישוא, בצל, פלפל ועוד. המנדולינה היא למעשה הדרך הכמעט יחידה שלכם להכין קרפצ'ו במטבח שלכם..
סכין שף מקצועית
לא כל אביזר אנחנו צריכים לרכוש ברמה של מטבח מקצועי אבל סכין שפים היא יוצאת דופן בחשיבותה. זהו אביזר שאנחנו משתמשים בו כמעט בכל הכנה של אוכל: חיתוך בשר, פריסת ירקות, קיצוץ בצל, גזר, שום וכו'. סכין ברמה גבוהה מאפשרת לנו להיות יותר מדוייקים בתנועה הודות לאחיזה מותאמת לכף היד והודות ללהב שעשוי באופן מקצועי. סוגי המתכת מהן עשויות סכינים טובות מאפשרות להן לשמור על חדות מירבית גם בעבודה קשה, נניח כמו בחיתוך בשר עם עצמות. סכין שף היא השקעה במשהו שכנראה ילווה אותנו לכל החיים.
סלייסר מסתובב
זהו אביזר שמי שרואה אותו לראשונה חושב שהוא קצת גימיקי. לאחר כמה שימושים, אי אפשר לעזוב אותו. זוהי למעשה פומפייה מסתובבת שמייעלת את כל תהליך הגירוד במטבח. ניתן לעבד גזרים, תפוחי אדמה, גבינה או כל דבר אחר. יחד עם היעילות, המוצר איננו תופס מקום רב והוא נשטף בקלות רבה. הוא לא גורם לשבבים ולכלוך מסביבו ומגן על אצבעות היד מפני חיתוך. ניתן לגרור בו כמויות גדולות יותר בבת אחת ולכן הוא ממש מקצר את זמני ההכנה של מנות מסוימות.
קולפן ירקות ידני איכותי
לכאורה, אביזר פשוט, קולפן – מה כבר הוא יכול לשנות אצלנו במטבח? המון! קולפן טוב מתבטא בפרטים הקטנים. ראשית הוא עשוי ממתכת איכותית שתשמור על חדות הלהב. זהו פרט חשוב ביותר שיאפשר לנו קילוף מהיר ואיכותי למשך שנים ארוכות. שנית, זהו קולפן שיתאים ליד שלנו, לאחיזה וימנע כאבים ואפילו חיתוך של האצבע. קולפן איכותי יכול לקלוף קליפות דקות יותר ובכך למנוע בזבוז של חומר גלם.
מחבת נון סטיק איכותית
למחבת שלנו יש הרבה השפעה על בישול האוכל. ראשית, היא צריכה להיות מסוגלת לאגור חום, כך שכאשר מניחים עליה את המזון, היא לא משנה טמפרטורה. שנית, ציפוי הנון סטיק שלה צריך להיות איכותי ועמיד לאורך שנים. זה משהו שיהפוך מחבת אחת יקרה ליותר חסכונית מכמה מחבתות זולות שתדרשו להחליף במהלך השנים. ולבסוף – מחבת טובה צולה ומבשלת את האוכל באופן אחיד.
חמשת האביזרים הללו יהפכו את תהליך הבישול שלכם ליותר פורה ומעל לכל – מספק!