מתכננים טיול בהודו בקרוב? ובכן, קודם כל אפשר לומר שאנחנו בהחלט מקנאים, אבל לגמרי מפרגנים. אנחנו בטוחים שכבר יצא לכם לשמוע על הודו ועל הקסם האינסופי שהיא מציעה, אבל האם יצא לכם לחשוב על האוכל במדינה ואיך תסתדרו מהבחינה הזו? ובכן, אם אתם טבעונים אז דעו קודם כל שהתמזל מזלכם. מרבית תושבי הודו הם בני ובנות דת ההינדו ואכילת בשר היא משהו שלא כל כך מקובל בתרבות שלהם. מי שמחפש בשר בהודו יצליח למצוא אותו עם הרבה מאמץ (אבל הוא כנראה לא יהיה איכותי ומה שאנחנו מכירים מכאן), אבל צמחונים וטבעונים דווקא ימצאו את המבטח ההודי ככזה שמלא בשפע ואפשרויות טעימות ומענגות. אז כדי שתגיעו לטיול שלכם הכי מוכנים שאפשר, אנחנו רוצים לספר לכם על כמה מסעדות ששווה לטבעונים להכיר במדינה הנפלאה הזו, ספציפית בגואה וכמה מאכלים טעימים שאסור לפספס גם כן. תהנו!
מסעדת קופרליף
הודו היא מדינה ענקית והיינו רוצים לספר לכם על האפשרויות הקולינריות הרבות בכל חלקיה, אך היריעה קצרה מלהכיל. במקום זה בחרנו לדבר באופן ספציפי על גואה שהיא בלי ספק אחד המקומות המרכזיים והחשובים במדינה וכזה אליו מגיע כמעט כל מטייל. המאמר באתר "ויזה להודו" יעזור לכם להכיר את גואה קצת יותר אם תרצו לשמוע עליה עוד, וכעת בואו נדבר על המסעדה המצוינת.
מסעדת קופרליף כאמור היא אחת הוותיקות בגואה. מדובר במסעדה יוקרתית יחסית במושגים של הודו והיא מתאימה למי שרוצה מדי פעם חוויה קצת יותר מערבית.
טרי טופ טאבה
מסעדה נפלאה לא רק בגלל האוכל הטבעוני המעולה שתוכלו למצוא בה, אלא גם בגלל המיקום המושלם שלה. יושבי המסעדה יהנו מישיבה על חוף סביב ג'ונגלים ירוקים, וזו לכשעצמה חוויה בלתי נשכחת.
האנגאאוט השוואם
כשאתם מגיעים לגואה, אין שום סיכוי שתוותרו על ביקור באחד החופים היותר פסטורליים ומרהיבים, חוף השוואם. אם אתם שם, שווה בהחלט לקפוץ לביקור במסעדה הזו. תוכלו למצוא שם הרבה מאד מאכלי ים מסוגים שונים כמו דגים ופירות ים, אבל גם הרבה אופציות נפלאות לצמחונים וטבעונים.
מאכלים הודיים שטבעונים חייבים להכיר
את המאכלים הללו את צריכים להכיר, בין אם אתם נוסעים להודו בקרוב כמובן, אבל גם אם אין איזושהי נסיעה מתוכננת בקרוב, כי אפשר בהחלט להכין אותם בבית או למצוא אותם במסעדות הודיות טובות כאן בארץ.
- באג'יה ירקות: מאכל הודי מסורתי שהוא לא פחות מגן עדן לצמחונים וטבעונים. הוא כולל הוא כולל הרבה ירקות טריים טובים כמו בצל, קישוא, בטטה וכוסברה ועשיר בטעמים בזכות תיבול הקארי.
- צ'אטני: מתבל הודי מסורתי שהוא פשוט תאווה לחך ומתאים אגב עם מאכלים רבים ולא רק עם אוכל הודי. מכינים אותו עם כוסברה, נענע, פלפלים חריפים, פיסטוקים, מלח ולימון ותוכלו להנות ממנו בקלות בהכנה מהירה תוך מספר דקות בלבד.
- סמוסה: כיסוני בצק ממולאים. אוכל רחוב הודי מפורסם ביותר והמילואים המוכרים הם תפוחי אדמה ואפונה. אם אתם מכינים בבית אפשר להשתגע וללכת על מילואים קצת יותר מערביים.
- גולאב ג'מון: קינוח הודי מתוק, מושחת וטעים שיוצא לא פחות טעים גם בגרסה הטבעונית שלו.
לסיכום הדברים – טבעונים לקראת ביקור בהודו? היכונו לחוויה קולינרית אמיתית ונסו לבקר באחת המסעדות המובילות במדינה. כמו כן, גם אם אין נסיעה מתכוננת בקרוב, אנו ממליצים לכל מי שנמנע מבשר ומוצרים מן החי לאמץ לחיקו (או אולי לחיכו יש לומר) את מטעמי המטבח ההודי. בתאבון!