בשנים האחרונות יותר ויותר ישראלים נהנים מחדוות האפיה. היכולת ליצור מאפים מעולים מתוקים או מלוחים – או עוגת יומולדת מפוארת – כובש רבים, שגם אופים בכיף וגם מתפארים בתוצאות מול חברים, ברשתות החברתיות או באירועים שונים. לאפות זה בהחלט דבר כיפי ומעניין וכל אחת ואחד יכולים ללמוד לאפות. אבל איזה חומרי כדאי שתמיד יהיו לכם בארון ובמקרר? הנה כמה חומרים שחשוב שילוו את התחביב שלכם:
קמחים
אחד החומרים הבסיסיים לאפייה הם מגוון רחב של קמחים. בכול מקרר או מקפיא כדאי להחזיק מספר חבילות של קמח, החל מקמח רגיל לבן עד קמח תופח או כוסמין, קמח מלא או קמח לפיצה, קמח תירס וכולי. בדקו איזה קמחים משפרים אפייה והופכים אותה לקלה יותר והצטיידו בהם. בקרו באתר פינוקים ותוכלו לבחור תחת קטגוריות חומרי גלם מגוון קמחים מתאימים לאפייה, החל מקמח תופח עד קמח שקדים ושאר מוצרים מעולים ומגוונים.
אבקות
אבקות אפייה, אבקת וניל, אבקת סוכר (שבאופן מפתיע אפשר להכין בבית), סודה לשתייה, פודינג וניל או שוקולד, פלאן קרמל, אבקת קקאו אבקת סוכר, שמרים יבשים וכו', כולן אבקות שחשוב שיהיו לכם בארון או במקרר. אם אתם אופים הרבה בחרו אריזות גדולות של אבקות שונות כמו למשל אבקת אפייה שאפשר לקנות באריזה גדולה או במארזים שיעזרו לכם למדוד את כמויות האבקה. בין היתר אפשר לבחור צבעי מאכל מסיסים באבקות ליצירת עוגות צבעוניות ומעוצבות.
שוקולד
שוקולד מריר, שוקולד חלב, פודינג בטעם שוקולד, מטבעות שוקולד, שבבי שוקולד צ'יפס: כל אלה חשובים מאד לאפייה. גם שוקולד מריר חשוב שיהיה לכם במקרר ויחכה לכם לרגע שתרצו להכניס שוקולד לאפייה. מוצרים בסיסיים כאלה משמשים לציפוי עוגות, לקרמים חלקים עבור מגוון מאפים מתוקים כמו גם למילוי, כמו למשל בעוגת שוקולד או בעוגת פיצה מתוקה עם שוקולד מלאת טעם וקלוריות! יאמי!
אגוזים
באפייה מתוקה ומלוחה אנו נוטים לגוון ולהוסיף אגוזים ושאר תוספת החל משומשום שמתאים לפיזור על בורקסים ומאפים, בוטנים עמם אנו מצפים מאפים או עוגות, כמו גם אגוזים למיניהם אותם ניתן להכניס אל מגוון רחב של בצקים ותערובות. את האגוזים חשוב לקנות טריים ולא לשמור יותר משבוע משום שהם מאבדים את הטריות שלהם כשהם לא סגורים הרמטית. שומשום לעומת זאת ניתן לאחסן בצנצנת עבור כל פעם שתרצו להכין בורקס עם שומשום או מאפה מלוח מעוטר בשומשום שחור או לבן.
חומרי גלם למתקדמים
מי שכבר אפה מספר עוגות ראווה מהממות או הכין מאפינס במגוון צבעים ועיצובים: ירצה בוודאי חומרים בהם משתמשים קונדיטורים מקצועיים כמו אבקות איבוק, צבעי מאכל, מכחולים לקישוט עוגות, צבעי ג'ל אכילים, צבעי גואש אכילים וכולי. עם מוצרים שונים אפשר לאפות באופן מתקדם ולהגיע לרמת אפייה וקונדיטוריה מקצועית.
כלי אפייה
גם כלי אפייה חשוב שיהיו לכם בשלוף וכדאי שהם יהיו איכותיים ונוחים לעבודה. כלים מתאימים לכל אופה חובב או מקצועי הם מערוך עץ, קלף פלסטיק לחלוקת בצק, מטרפה ידנית עשויה נירוסטה, תבניות מאפינס ותבניות עוגות בגדלים שונים (רצוי בגדלים קלאסיים כמו תבנית עגולה קוטר 24 סנטימטרים), משקל דיגיטלי, כוסות וכפיות מדידה מסיליקון, מברשות סיליקון למריחת ביצה על מאפים, ניירות אפייה, תבניות לאפיית פאי, סכין שף וקרש חיתוך.
לסיכום, כדי לאפות טוב צריך סבלנות דיוק וידע. אבל כדי להוציא לפועל את המאפים הטעימים ביותר/ את העוגות המרהיבות והעוגיות העסיסיות ביותר: חשוב שיהיו לכם כלים וחומרי גלם שכל אופה צריך.