כולנו יודעים שבננה היא פצצת אנרגיה המכילה מגוון רחב של ערכים תזונתיים אשר טובים לגוף שלנו. בננה מכילה גם מגוון וויטמינים שכל אחד ואחת צריכים בגוף. בננה היא גם פרי טעים וזמין שאינו יקר ומעולה לשילוב במגוון רחב של שייקים, מאפים מתוקים, קינוחים ועוגות. כדי שתוכלו להכיר מקרוב את הפרי המקסים הזה – הכנו לכם מידע על בננות בתוספת מתכונים טעימים.
כל מה שצריך לדעת על בננות
בננה היא פרי יער וצמח טרופי שגדל על ענפים דמויי עץ. בעולם יש יותר מ200 זנים של כאשר הבננה הצהובה המוכרת לנו בישראל מכילה 100 קלוריות ועשירה בסיבים תזונתיים.
חשוב לדעת כי היתרונות והחסרונות של הבננה הם רבים, כאשר יש דגש על יתרונות כמו העובדה שבננות הן מקור טוב לאשלגן, הן משפיעות באופן חיובי על תפקודי הלב, בננות מכילות כמות גדולה של ויטמין C וB כמו גם מינרלים הכרחיים לגוף.
בננות נחשבות דלות שומן וחלבון ומקור מעולה לאנרגיה. המגנזיום שנמצא בפרי מסייע בהגנה מפני מחלות כרוניות כמו סוכרת, לחץ דם גבוה ומחלות לב. הפרי מכיל חומצה פולית נחושת וכולין – כולם חיוניים לבריאות הגוף.
החסרונות של הפרי הם אחוז קלוריות גבוה שיש במנת פרי ואחוזי סוכר גבוהים יחסית. מי שסובל ממיגרנות עלול לחוש רע באכילה של יותר מבננה אחת בשבוע, וחשוב לא לאכול יותר מבננה אחת ביום אם אתם שומרים על משקל תקין. אנשים מבוגרים שיאכלו יותר מבננה אחת ליום עלולים להיפגע מעודף אשלגן או עודף סוכר. לכן חשוב לשלב את הפרי בתפריט היומי באופן מחושב עם סיוע של נטורופת.
מתכוני בננות קלים להכנה וטעימים ביותר:
עוגת בננות
מכירים את הרגע הזה שהבננות קצת יותר מידי בשלות? זה הרגע להכין עוגת בננות. בקערה גדולה מועכים לפחות 5 בננות ומערבבים עם כוס קמח, שתי ביצים, 50 גרם חמאה וחצי כוס סוכר ושופכים לתבנית מלבנית. אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך חצי שעה. דוקרים את העוגה באמצע לוודא שהיא מוכנה ומגישים חם.
פנקייק בננה
זה משמין, זה טעים ואפשר לאכול את זה בערב או בבוקר: כן, מדובר בפנקייק בננה. לפנקייק המיוחד הזה אפשר גם להוסיף טחינה. כל מה שדרוש להכנה זה בננות רכות חתוכות לעיגולים, כוס קמח לבן או קמח כוסמין (למי שאינו רוצה לאכול קמח לבן), כוס סוכר, גביע אחד של יוגורט ושלוש כפיות טחינה. מערבבים הכול בקערה ויוצקים עם מצקת את הנוזל היישר למחבת טפלון משומנת במעט חמאה או שמן קנולה. ממתינים להצהבה של הפנקייק והופכים עד השחמה של שני הצדדים. רצוי להגיש חם עם גלידת וניל.
גלידת בננה
הכנת גלידה ביתית הפכה לקלה יותר עם מעבד מזון או מכונת גלידה. מקפיאים במקפיא שלוש בננות חתוכות בשקית. לאחר 12 שעות הקפאה מעבירים את החתיכות הקפואות לבלנדר ומוסיפים רבע כוס חלב וקוקוס, 2 כפות סירופ מייפל וכפית תמצית וניל. מערבבים לעיסה חלקה ומקפיאים שוב ל6 שעות לפחות. לאחר מכן מוציאים ואוכלים גלידת בננות ביתית מעולה!
יוגורט בננות וגרנולה
מי שרוצה לשמור על המשקל ועל הבריאות יכול לשלב חצי בננה ביוגורט פרוביוטי עשיר. בקערה בינונית מערבבים גביע יוגורט עם שתי כפות תערובת גרנולה. מוסיפים חצי בננה חתוכה לקוביות ומעט דבש מלמעלה. אוכלים בכיף עם כפית.
מתכוני בננות נפלאים אפשר לצרוך כקינוח או כארוחת בוקר ולהנות מאנרגיה בכל מהלך היום בתוספת וויטמינים מעולים לגוף.