רשלנות רפואית

עובדי מטבח או טבחים חשופים מטבע עבודתם לסכנות, כאשר לצערנו ישנם מקרים שבהם כתוצאה מרשלנות רפואית לא ניתן לחזור לעבודה באופן זמני או קבוע. כיצד תוכלו לממש את זכותכם לקבלת פיצוי בעקבות המקרה? להלן הפרטים.

רשלנות רפואית: כל מה שרציתם לדעת בעקבות אובדן כושר עבודה

בשנים האחרונות אנו שומעים יותר ויותר את המונח המשפטי "רשלנות רפואית", וזאת בשל שורה של מקרים שבמסגרתם אנשי מקצוע כמו טבחים ועובדי מטבח החליטו לתבוע את הצוותים הרפואיים בעקבות רשלנות לכאורה אשר התבצעה כתוצאה לפני או במהלך טיפול רפואי. חשוב להבין כי רשלנות רפואית היא למעשה טיפול לקוי אותו קיבל המטופל מהרופא או הצוות הרפואי, כאשר ע"פ ההגדרה המשפטית רשלנות רפואית מתרחשת במידה והצוות לא נקט במידת הזהירות והמיומנות המצופה ממנו. אם נפצעתם במסגרת העבודה שלכם במסעדה ונמצא כי אתם לא כשירים לחזור לעבודה בעקבות טיפול רפואי לקוי, חשוב להכיר את הזכויות שלכם מבחינת הגשת תביעה שבמסגרתה תוכלו לקבל פיצוי כספי, מתוך מטרה לשקם את חייכם בנתיב הקריירה החדשה אותו אתם נאלצים לבחור בעקבות חוסר יכולת לעבוד במטבח.

מה חשוב לדעת רגע לפני הגשת תביעה?

ראישת, חשוב לציין כי כשקורים מקרים רשלנות רפואית בישראל, לרוב נדרשת התערבות מצד עורכי דין, בשל העובדה כי מדובר בתביעות מורכבות להוכחה. לצורך הגשת התביעה, נדרשת בדיקה מעמיקה של פרטי המקרה לצד איסוף חומרים רפואיים שנועדו לבחון האם אכן מבחינה עובדתית הצוות הרפואי שגה במהלך מתן הטיפול הרפואי, ובעקבותיו נגרם נזק שמשפיע על היכולת לשוב לעבודה או לשמור על שגרת החיים כפי שהייתה טרם הפציעה. היוועצות עם עורך דין היא חיונית מאחר ובכוחו להיוועץ עם מומחה רפואי אשר בוחן את אופי הטיפול ובהתאם לכך מספק דו"ח שאותו מגישים לבית המשפט. הדו"ח של המומחה הרפואי היא ראיה משפטית חשובה מאוד, מאחר ובית המשפט נוטה לתת משקל משמעותי לדו"ח, יצירת קשר עם עורך דין המתמחה בתחום היא חלק בלתי נפרד מתהליך הגשת התביעה וקביעת גובה הפיצויים המגיע לך. במידה ואכן נקבע כי בעקבות הרשלנות אתה לא יכול לחזור לעבודתך במטבח ואתה נדרש להפחית בשכר או לחילופין לעבור הכשרה, גובה הפיצוי יכול להגיע לעשרות ולעיתים גם למאות אלפי שקלים – ועל כן רצוי להגיש את התביעה בהקדם תוך שימת דגש על איסוף ראיות תומכות.

כיצד נקבע גובה הפיצוי?

היות וכל מקרה של רשלנות רפואית נבחן לגופו, גובה הפיצוי אינו קבוע. עם זאת, ישנם ראשי נזק כמו הפסדי השתכרות כמו גם פגיעה בכושר העבודה שנגרמו בעקבות מגבלות, ועל כן סכומי הפיצוי מבוססים על פרמטרים הכוללים את הנזק הממוני (כמו הפסד השתכרות) נזק ללא ממוני (כמו כאב וסבל) וכן פיצוי בגין שנים אבודות. פרמטר חשוב נוסף הוא אחוז הנכות שנקבע לכם בוועדה של ביטוח לאומי. ככל שאחוזי הנכות גבוהים יותר, כך הפיצוי  יהיה משמעותי יותר. שימו לב כי לניהול של תביעת רשלנות רפואית יש עלויות מצדכם שכוללות תשלום אגרה בעבור הגשת התביעה לצד עלות של איסוף חומרים, ועל כן חשוב מאוד ליצור קשר עם עורך דין המספק לכם את המענה המשפטי הטוב ביותר לצד שקיפות מבחינת העלויות הכורכות בהגשה של תביעת רשלנות רפואית.

לסיכום, אם נאלצתם להפסיק את עבודתם כתוצאה מרשלנות רפואית, יש מה לעשות בעניין מבחינת קבלת פיצוי. באמצעות עורך דין מוביל לתחום תוכלו לקבל ליווי אישי – החל מתחקור פרטי המקרה ועד היוועצות עם מומחים רפואיים שיעניקו לכם את המעטפת המלאה לטובת חזרה לשגרת החיים, והשתלבות בחברה – גם לאחר פציעה במסגרת העבודה כטבח.