אוהבים בשר? ובכן, אין ספק שאין כמו סטייק וטוב ועסיסי על האש לצד כוס יין, צלי בקר בתנור שמתבשל במשך שעות ארוכות ונעשה רך כמו חמאה או נתחים משובחים שיוצאים ישר מהמעשנה, אבל עם כל הכבוד לכל הדברים הללו – אין כמו בשר טחון שעשוי טוב ומתובל היטב ומתאים בהרבה מאד מתכונים וסגנונות בישול שונים. אם גם אתם מעריכים את הבשר הטחון ואת הדברים הנפלאים שאפשר להכין איתו, ורוצים לצאת מהקופסא ולהכין דברים מיוחדים וחדשים שעדיין לא יצא לכם לנסות, אנחנו רוצים לחלוק אתכם כמה מתכונים ממש מגניבים ומעניינים שיעשו לכם הרבה חגיגה בפה ובטח ישמחו את החברים ובני המשפחה שתזמינו לאכול אתכם. בתאבון!
קודם כל – בשר איכותי
ראשית לפני שנתחיל עם המתכונים, חשוב לנו לומר שקודם כל רצוי לדאוג לבשר טחון איכותי ככל שאפשר. אנו ממליצים לנסות את הבשר האיכותי של קצבית מעדני גורמה המשווקת את המוצרים הנפלאים שלה בכל רחבי הארץ. מידע נוסף על המקומות בהם תוכלו לרכוש אותו תמצאו כאן, וכעת בואו נעבור למתכונים.
גלילות חצילים
חצילים זה כידוע הירק האלוהי, ובשילוב עם בשר טחון מדובר בטעמים שאי אפשר להישאר אדישים אליהם. מדובר במתכון פשוט וכל מה שאתם צריכים לעשות זה לפרוס כמה פרוסות חצילים ולשים בתנור לכעשרים דקות. בזמן הזה מקפיצים בשר טחון עם בצל, שום ותבלינים עד שהוא מגיע למצב ביניים ולא שרוף לגמרי. מוצאים את החצילים ומניחים על כל פרוסה ומגלגלים. מבשלים ברוטב עגבניות ואוכלים בתאבון.
פאי רואים
השפרד'ס פאי הוא אחד המאכלים הכי טעימים ופשוטים להכנה. מכינים בשר טחון במחבת עד לצריבה קלה עם תבלינים, פטרוזיליה וכוסברה חיה, שום ובצל. בזמן הזה מבשלים תפוחי אדמה קלופים ומכינים פירה רך ונימוח (אם אתם לא שומרי כשרות מומלץ להכין עם חמאה). מניחים שכבה אחידה של הבשר על תבנית פיירקס ועליה מניחים בעדינות שכבה יפה של הפירה. שמים בתנור כעשרים דקות והמנה מוכנה.
פאד קפאו
מנה שמקורה במזרח הרחוק ועושה שימוש מעניין ביותר בבשר הטחון. הבסיס של הפאד קפאו הוא אורז מוקפץ שמומלץ לתבל בתבלינים אסייתיים כמו ג'ינג'ר, סויה והרבה שום. על המנה מניחים בשר טחון בנדיבות שהקפצתם במחבת עד להכנה מלאה וגם כאן כדאי לתבל דווקא בתבלינים בעלי ניחוח אסייתי. מעל כל הטוב הזה מניחים ביצת העין עם חלמון שנשאר צהוב ולפני שאוכלים ומתפנקים, מומלץ לשבור אותו ולתת לו להוסיף עוד עסיסיות וטעם למנה.
בצק פילו ממולא בשר טחון וצנוברים
מדובר כאן במנה טעימה שהיא גם מתאימה במיוחד בשולחן השבת או בשולחן החג. ההכנה היא פשוטה, רק צריך להכיר את העבודה עם בצק הפילו, אותו נמלא בבשר טחון שהקפצנו (למחצה) עם תיבול נדיב של מלח, פלפל, שום ומעט פפריקה חריפה. שמים בתנור עד שהבצק נעשה פריך ואז המנה מוכנה ואפשר לאכול.
פסטה בולונז
אוקיי, אנחנו יודעים שאנחנו לא ממציאים את הגלגל ואולי לא מחדשים כאן לכולכם, אבל אי אפשר לדבר על בשר טחון מבלי להזכיר את מנת הפסטה בולונז. זה קל להכנה וכל אחד יכול לעשות את זה, זה טעים מאד וילדים מאד אוהבים את זה ממש כמו מבוגרים, וזו פשוט מנה קלאסית כשמדברים על בשר טחון.
לסיכום – אחרי שתרכשו בשר איכותי, יש כאן כמה רעיונות למנות מיוחדות בטעים שיפתיעו אתכם, אנו ממליצים לנסות אותן ולגלות זאת בהקדם בעצמכם. בתאבון!