ארגון של אירוע חברה זו משימה הדורשת לא מעט מחשבה והכנה מוקדמת וצריך לקחת בחשבון תמיד הרבה מאד פרמטרים. מי שמעוניין להפיק אירוע שכזה חייב לחשוב על הפרטים הקטנים ביותר, במיוחד כאשר הרצון הוא לעשות את האירוע דווקא במסעדה. אם עדיין לא יצא לכם להפיק אירוע חברה ואתם חוששים לעשות טעויות במהלך הדרך או שאתם מאד רוצים לעשות את זה במסעדה טובה ומפנקת שהעובדים ייהנו בה, הכנו עבורכם מדריך מקוצר עם כל הדברים ששווה לחשוב עליהם. לפני שנתחיל נזכיר שאם לא מדובר על אירוע בהפתעה, זה בהחלט רעיון לא רע להתייעץ עם כלל העובדים ולנסות להבין מהם איזה אירוע היה משמח אותם ונותן להם אפשרות לשבירת שגרה.
מיהן החברות שעושות את זה הכי הרבה?
על מנת שנוכל להסביר בדיוק לאילו חברות אירוע חברה במסעדה מתאים, חשוב לבחון מי אלו החברות שעושות את זה הכי הרבה. מתברר שאירועי חברה במסעדה הם פופולריים במיוחד בקרב חברות השמה בתחום ההייטק, אותן החברות המגייסות מדי שנה אלפי עובדים לתעשיית ההייטק בארץ ואפילו בעולם ואחראיות באופן ישיר על גיוס אחוזים גדולים מכלל העובדים בתעשייה. מדוע זה כל כך פופולרי דווקא בחברות מהסוג הזה? בואו ננסה להבין.
מספר העובדים
בראש ובראשונה צריך לזכור שמספר גבוהה מדי של עובדים כנראה לא יתאים לאירוע חברה במסעדה. כלומר, גם אם המקום שתמצאו בסופו של דבר אכן מאפשר אירוח של מספר רב של אנשים, זה לא בהכרח אומר שזה יהיה מהנה ויאפשר לכולם לשוחח ולהנות מערב חברתי. אין מספר שהוא נכון או לא נכון, רק צריך לוודא שהמקום מספיק גדול ויאפשר לאנשים לא רק להיכנס לשבת ולאכול, אלא גם לנוע בחופשיות ולדבר עם החברים שלהם לעבודה. כשאתם מתעניינים לגבי מקומות לאירוח בדקו שמספר האנשים המוזמנים תואם את המקום הפנוי במסעדה. חברות ההשמה להייטק מונות לרוב בממוצע כחמישים עובדים וזהו מספר אידיאלי לאירוח במסעדה.
אופי העובדים
כידוע, ישיבה משותפת במסעדה זה עניין חברתי במיוחד המצריך מכל עובד ערנות ורצון לתקשר עם חבריו גם בשעות שמעבר ליום העבודה. ישנם מקומות עבודה בהם אנשים אוהבים לדבר אחד עם השני, לצחוק ולבלות מעבר לעבודה עצמה ואלו הם המקומות שלהם אירוע חברה במסעדה יתאים. חברות ההשמה להייטק אגב הן בהחלט חברות כאלו, שכן מרבית העובדים עוסקים באופן ישיר בהשמה והם בעלי כישורי חברתיים מפותחים.
מה העובדים אוהבים לאכול?
נכון שהאכילה היא לא הרעיון המרכזי של אירוע חברה במסעדה, אבל זה בהחלט חשוב ויש דברים שכדאי מאד לקחת בחשבון כשבוחרים מסעדה מומלצת. ראשית בדקו אם האוכל המוגש במסעדה שבחרתם הוא אהוב על כל העובדים או לפחות על מרביתם. כנראה שלא תצליחו לפגוע לטעם של כולם בדיוק, אבל שווה לבדוק עם כל מסעדה אם היא מגישה אופציות למנות צמחוניות וטבעוניות או מנות ללא גלוטן, שכן אלו הם האילוצים הנפוצים ביותר. כמו כן כדאי לבדוק עם העובדים לפני האירוע אלרגיות ורגישויות למאכלים שונים ולשים לב במיוחד לדברים שמסכנים חיים. לאחר מכן חשוב לעדכן גם את המסעדה וגם את העובדים הספציפיים כדי שחלילה לא יקרה מצב מסוכן או לא נעים.
אל תשכחו – לשאול את העובדים
שוב, אם אין פה אירוע בהפתעה, הדבר הכי טוב שתוכלו לעשות הוא לשאול את העובדים שלכם איך הם היו רוצים להתפנק. סביר להניח שהם בעצמם כבר ישמחו לומר לכם מה יהיה הכי כיפי וייחודי עבורם. תהנו!