מאכלים תאילנדים

תאילנד היא מדינה יפהפייה עם תרבות ומורשת עשירה. אחד הדברים שהופכים את תאילנד לכל כך מיוחדת הוא המטבח שלה. האוכל התאילנדי מגוון מאוד ויש הרבה מנות שכדאי לנסות בזמן שהות בתאילנד. לפניכם 5 מנות תאילנדיות שאתם חייבים להכיר.

אוכל תאילנדי על רגל אחת

אוכל תאילנדי הוא סוג של אוכל חריף וטעים, על כך יעיד גם המרכז למטייל תאילנד שמהווה אוטוריטה בתחום בכל הקשור למדינה הזו. הוא כולל סוגים רבים ושונים של מנות שהושפעו מהתרבות התאילנדית. המרכיבים העיקריים במטבח התאילנדי הם אורז, רוטב דגים, רוטב סויה, סוכר, צ'ילי, שום, עשב לימון ומיץ ליים. תאילנדים אוהבים לאכול גם ירקות כמו חצילים, כרובים ופלפלים עם הכלים שלהם. ההיסטוריה של האוכל התאילנדי היא די ארוכה ומסובכת, המטבח של המדינה הושפע מהאינטראקציות שלו עם תרבויות אחרות כמו גם מהגיאוגרפיה, האקלים, האיפור האתני והמרכיבים הזמינים.

אורז מטוגן

אורז מטוגן הוא מאכל פופולרי במדינות רבות באסיה. המנה מורכבת מאורז מבושל ומרכיבים אחרים, הכוללים בדרך כלל ביצים, ירקות וסוג כלשהו של חלבון (כגון שרימפס, בקר או עוף). הסוג הנפוץ ביותר של אורז מטוגן נקרא "צ'או מיין" בקנטונזית ו"צ'או מיין" במנדרינית. הוא עשוי מאטריות מטוגנות בשמן עמוק שמוקפצות עם שאר המרכיבים. מנה זו זכתה לפופולריות בארצות הברית על ידי מסעדות כמו Panda Express. ניתן לאכול אורז מטוגן בפני עצמו או להשתמש בו כתוספת כדי להשלים פריט מזון אחר.

מנגו סטיקי רייס

מנגו סטיקי רייס הוא קינוח תאילנדי העשוי מאורז דביק, חלב קוקוס, סוכר ומנגו. ניתן להכין אורז מנגו דביק בדרכים רבות אך הדרך המסורתית ביותר להכין אותו היא להשרות את האורז למשך הלילה ולאחר מכן לאדות אותו עד שהוא רך. לאחר מכן ניתן לערבב את האורז עם סוכר, מלח וחלב קוקוס לפני שהוא מונח בשכבות בקערה עם מנגו פרוס.

פאד תאי

פאד תאי הוא מאכל פופולרי המוגש בתאילנד ובמדינות אחרות. הוא מורכב מאטריות אורז מוקפצות, ירקות, ביצים וטופו. אטריות האורז המוקפצות עשויות מקמח אורז או אבקת אורז המעורבבים במים ליצירת בצק לאטריות. לאחר מכן משולבים המרכיבים עם רוטב סויה, רוטב דגים, מיץ ליים, סוכר, פלפל ושום. למנה הזו אפשר להוסיף עם בוטנים או נבטי שעועית. הכל כמובן לפי הטעם שלכם, לא משנה מה תבחרו, זה ייצא פשוט מושלם.

מרק עוף וקוקס

מרק זה הוא מאכל פופולרי בקריביים ובאמריקה הלטינית. זוהי ארוחה דשנה ובריאה שניתן לאכול לארוחת בוקר, צהריים או ערב. המנה נעשית על ידי בישול עוף וירקות במים או בציר, ולאחר מכן הוספת קופסת מרק עגבניות, ולאחר מכן הוספת קולה לפי הטעם. אפשר להכין את המנה גם עם שעועית במקום קולה. החומרים מבושלים יחד עד שהעוף מבושל ונימוח. לאחר מכן מסננים את נוזל הבישול ומגישים כמרק עם אורז או משמשים להכנת פודינג אורז.

טום ים גונג

טום ים גונג היא מנת מרק תאילנדי מפורסמת העשויה עם שרימפס, לימון וליים. למרק הזה יתרונות בריאותיים רבים מכיוון שהוא עשיר בחלבון ודל בשומן. המנה מכילה גם ויטמין C המסייע לחיזוק המערכת החיסונית. לאחר הבישול מומלץ לאכול את המרק הזה עם אטריות אורז או ממש אורז שלם, זה ישדרג את המנה ביג טיים. האורז יותר מתאים מכיוון שהוא יספח את הנוזלים וזה פשוט מושלם.

לסיכום, אין ספק שהמטבח התאילנדי הוא אחד המטבחים המעניינים, המרתקים והטעימים ביותר שיש. אם אתם רוצים להכין את הארוחה המושלמת, אנחנו ממליצים לכם להתמקד באתר המנות שהצגנו פה.